Nieuwsbrief
Geheimzinnigheid in de Onderzeebootloods
Mei 2011

Prijsvraag Boijmans TV DVD-box

In de nieuwsbrief van april werd er aandacht besteed aan de release van de Boijmans TV DVD-box. Meedoen aan de prijsvraag betekende kans maken op een exemplaar van deze tv-serie.

Stadhuis van Stockholm. Foto; Andreas Trepte
Stadhuis van Stockholm. Foto; Andreas Trepte

De grappige, ontroerende en informatieve tv-serie over de kunstwerken, medewerkers, kunstenaars en bezoekers van Museum Boijmans Van Beuningen werd in 2010 uitgezonden. Maar liefst 1,5 miljoen keer werd de serie bekeken. Boijmans TV is te bekijken via het online videokanaal van het museum, ArtTube en is nu dus ook uitgebracht op DVD.

Wilt u de orginele box in huis hebben, dan kunt u deze zowel via de webshop als in de museumwinkel kopen.

Vraag
De vraag was; In aflevering 7: ‘Natte voeten’ vertelt rondleider Bregje haar groep alles over het museumgebouw. Waar is het ontwerp van het Van der Steur-gedeelte van het museum op gebaseerd? Er kwamen tientallen reacties binnen op deze vraag, met vele leuke en originele antwoorden.

Antwoord
In de aflevering zelf wordt het antwoord op deze vraag gegeven. Daarin zegt rondleider Bregje: “Van der Steur en toenmalig directeur Hannema reisden veel door Europa voordat ze echt tot het uiteindelijke ontwerp kwamen. Ze hebben besloten om dit gemeentehuis als uitgangspunt te nemen, met die centrale toren.” ‘Dit gemeentehuis’ is het gemeentehuis van Stockholm. De afbeelding toont dat de gelijkenis tussen het gemeentehuis en het Van der Steurgebouw van Museum Boijmans Van Beuningen zeer groot is.

De winnaar van de Boijmans TV DVD-box wordt persoonlijk hierover geïnformeerd en krijgt zijn of haar prijs zo spoedig mogelijk thuisgestuurd.

Terug