Nieuwsbrief
Geheimzinnigheid in de Onderzeebootloods
Mei 2011

De Amerikaanse hedendaagse surrealist George Condo deze zomer in Boijmans

George Condo woont en werkt in de Verenigde Staten. Zijn oeuvre is in trek bij vele privé verzamelaars en is eerder dit jaar een enorme publiekstrekker in het New Museum in New York geweest. Vanaf 25 juni te zien in zeven zalen van het museum.

The Stockbroker, 2002, Olie op canvas 243.8 x 203.2 Collectie van Vicki en Kent Logan
The Stockbroker, 2002, Olie op canvas 243.8 x 203.2 Collectie van Vicki en Kent Logan

De tentoonstelling George Condo: Mental States is een reizende expositie en beleeft zijn Europese première in Museum Boijmans Van Beuningen. Na een succesvolle start in New York zijn meer dan zestig schilderijen en sculpturen uit Amerikaanse en Europese collecties van zijn hand in Rotterdam te zien. Condo wordt geroemd om zijn verbazingwekkende technische bekwaamheid, stilistische veelzijdigheid en originele onderwerpen.

Cathy Jacob, hoofd Presentatie, bezocht de tentoonstelling in New York. De schilderijen en sculpturen van George Condo zijn te zien in het New Museum aan de Bowery. Hier leest u over haar ervaringen:

“Heel bijzonder om zoveel werken van George Condo samen te zien, dit is nog nooit eerder gebeurd. De zalen van het New Museum in New York klateren van al die kleurrijke, satirische en soms heel humoristische werken. Het werk is actueel, maar tegelijkertijd schemert er een lange traditie van Europese portretschilderkunst doorheen, met talrijke verwijzingen naar de oude en meer recente kunst. Duidelijk was dat ook de andere bezoekers in het museum, genoten van deze overweldigende hoeveelheid kijkplezier.”

De tentoonstelling is georganiseerd in samenwerking met de Hayward Gallery in Londen. Gast-conservator is Ralph Rugoff (directeur, Hayward Gallery). Na Rotterdam is de tentoonstelling te zien in de Hayward Gallery en vervolgens in de Schirn Kunsthalle in Frankfurt. Een gelijknamige rijk geïllustreerde catalogus is beschikbaar in de museumwinkel. De catalogus bevat essays van Ralph Rugoff en Laura Hoptman (conservator, Museum of Modern Art), evenals bijdragen van de auteurs Will Self en David Means.

Terug