Nieuwsbrief
Geheimzinnigheid in de Onderzeebootloods
Mei 2011

Pindakaasvloer nog één week te bezichtigen

Zou u de Pindakaasvloer graag eens willen zien? Heeft u nog geen vraag aan Wim T. Schippers gestuurd via Pindakaaspost? Dan moet u opschieten. De veelbesproken vloer van ruim 900 liter pindakaas is nog een kleine week te zien in Museum Boijmans Van Beuningen.

Wim T. Schippers, De Pindakaasvloer 2011, Museum Boijmans Van Beuningen, Foto: Lotte Stekelenburg
Wim T. Schippers, De Pindakaasvloer 2011, Museum Boijmans Van Beuningen, Foto: Lotte Stekelenburg

Wanneer de Pindakaasvloer eind mei wordt opgeruimd is deze bijna 3 maanden te zien geweest in een tentoonstelling waarin ook andere werken van Wim T. Schippers werden getoond, zoals de zwevende steen ‘Het Is Me Wat’ (1999) en het witte tapijt ‘Eggs’ (1966) van aan elkaar gemaakte zwabbers waarin in groene, houten eieren zijn verwerkt. De aankoop en het tentoonstellen van de vloer maakte vele reacties los bij pers en publiek. De vloer was voor het eerst te bezichtigen tijdens de Rotterdamse Museumnacht op 5 maart: bijna 10.000 bezoekers kwamen op de vloer af. Ook in de maanden erna bleef de vloer niet onbesproken.

Via een interactieve video ‘De Pindakaaspost’ kunnen bezoekers hun vragen of opmerking over de vloer opnemen. Wim T. Schippers beantwoordde (bijna) alle videovragen via zijn webcam. Meer dan vijfhonderd vragen zijn er inmiddels gesteld en beantwoord. Zo werd het de kunstenaar gevraagd hoe het hem zou lijken om een hele woonkamer met pindakaas te besmeren, waarop Schippers antwoordde “Wanneer kan ik langskomen?”. Iemand anders wilde graag weten waarom de kunstenaar voor pindakaas en niet, bijvoorbeeld, voor chocoladepasta had gekozen. Het antwoord luidde: “Omdat het heel lastig is, zo niet onmogelijk, om met chocoladepasta een pindakaasvloer te maken”. Voor alle videovragen en videoantwoorden zie de Pindakaaspost op ArtTube.

Lees hier de reactie van het museum op alle commotie rondom de misstap op de vloer.

Terug