Nieuwsbrief
Geheimzinnigheid in de Onderzeebootloods
Mei 2011

Metamorfose voor Rotterdamse Onderzeebootloods

28 mei – 25 september 2011

Dit weekend opent de Onderzeebootloods in de haven van Rotterdam eindelijk weer haar deuren. Een geheimzinnige tentoonstelling, inclusief verlaten kermisapparatuur, komt zaterdag 28 mei tevoorschijn.

Elmgreen & Dragset bij de limo, één van de objecten van hun tentoonstelling in de Onderzeebootloods (2011). Foto: Femke Hoogland.
Elmgreen & Dragset bij de limo, één van de objecten van hun tentoonstelling in de Onderzeebootloods (2011). Foto: Femke Hoogland.

Het Scandinavische kunstenaarsduo Elmgreen & Dragset is uitgenodigd om deze zomer een tentoonstelling te maken speciaal voor de 5000m2 loods waar ooit onderzeeboten werden gebouwd. De Deense Michael Elmgreen (1961) maakt samen met de Noorse Ingar Dragset (1969) speciaal voor de Onderzeebootloods, de expositie ‘The One & The Many’. Een tentoonstelling die de loods zal transformeren tot een vreemde onderwereld waar de sfeer grimmig en rauw is. Wat er precies te zien is, blijft nog even geheim.
Ook in het centrum van Rotterdam is werk van Elmgreen & Dragset te vinden. Op de openingsdag van de tentoonstelling in de Onderzeebootloods, zaterdag 28, mei wordt op de Coolsingel het kunstwerk ‘It’s Never Too Late to Say Sorry’ onthuld. Deze nieuwe permanente 'performance / sculptuur’ die gemaakt is in opdracht van Sculpture International Rotterdam zal een jaar lang in Rotterdam te zien en te horen zijn. Het is een korte onderbreking van het dagelijkse leven in de binnenstad dat iedere dag om twaalf uur ‘s middags wordt opgefrist door de zin “It’s never too late to say sorry”, geschald door een megafoon.

Klik hier voor het programma van de feestelijke opening op zaterdag 28 mei.

De tentoonstelling in de Onderzeebootloods wordt gerealiseerd door het Havenbedrijf Rotterdam en Museum Boijmans Van Beuningen, mede dankzij een bijzondere bijdrage van de BankGiro Loterij en de gemeente Rotterdam.

Niet alleen bij de tentoonstelling ‘Schoonheid in de Wetenschap’ biedt het Bilderberg Parkhotel een arrangement aan, maar ook bij de tentoonstelling in de Onderzeebootloods. Meer informatie is vanaf eind mei te vinden op de website van het hotel.

Terug