Nieuwsbrief
De Collectie Verrijkt en win de Boijmans TV DVD-box
April 2011

Rotterdamse Museumnacht

Op zaterdag 5 maart vond de tiende editie van de Rotterdamse Museumnacht plaats. Museum Boijmans Van Beuningen maakte er een spectaculaire avond van met de opening van twee bijzondere tentoonstellingen en verschillende activiteiten.

Rotterdamse Museumnacht 2011, Foto: Fred Ernst
Rotterdamse Museumnacht 2011, Foto: Fred Ernst

De Rotterdamse Museumnacht vierde dit jaar een jubileum: het evenement vond voor de tiende keer plaats. Er waren in totaal 15.000 bezoekers die door heel Rotterdam met hun knipperende buttons toegang kregen tot diverse galeries en musea. Museum Boijmans Van Beuningen was met bijna 10.000 bezoekers een grote publiekstrekker.

Live concert
Tijdens de Rotterdamse Museumnacht opende de onheilspellende tentoonstelling Snake Knows It’s Yoga van Nathalie Djurberg en Hans Berg. In deze tentoonstelling zijn een achttiental animatiefilms te zien, en zijn de sculpturen die horen bij de installatie centraal opgesteld. Speciaal voor deze avond was er een liveconcert van Hans Berg, de componist bij de animatiefilms van Nathalie Djurberg. Het concert begon om 23.00 uur en duurde drie kwartier. De tentoonstelling is door pers en publiek zeer goed ontvangen.

Pindakaas
Tijdens deze avond was de Pindakaasvloer van Wim T. Schippers voor het eerst te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. Er was grote belangstelling, en om iedereen een blik te gunnen op de vloer werd een looproute ingesteld. Er werd ook veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid de kunstenaar van de Pindakaasvloer vragen te stellen via de webcam. Nieuwsgierig naar de vragen over de Pindakaasvloer en het antwoord van Schippers? Kijk dan op ons videokanaal ArtTube. Lees meer over de Pindakaasvloer elders in de nieuwsbrief.

Andere tentoonstellingen
Naar aanleiding van de lancering van de website alma.boijmans.nl, een website waar pre-industriële voorwerpen aan schilderijen worden gekoppeld, is er in de KunstStudio een tentoonstelling gewijd aan deze website. Tijdens de gehele nacht was het mogelijk ALMA-gezelschapsspellen voor jong en oud te doen. Tijdens de nacht (en nu nog steeds trouwens) kon men de magische tentoonstelling Suspension of Disbelief van Gabriel Lester en de overweldigende beelden van Schoonheid in de Wetenschap te zien.

De Museumnacht in Museum Boijmans Van Beuningen was de gehele avond een groot succes!

Terug