Nieuwsbrief
De Collectie Verrijkt en win de Boijmans TV DVD-box
April 2011

Futuro - Utopie in constructie

21 mei 9 oktober 2011

Dit voorjaar is de futuristische Futuro (1968) voor het eerst te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. Na een grondige restauratie is het originele prototype van de Finse architect Matti Suuronen opgenomen in de collectie en dankzij de Bank Giro Loterij te zien in het museum. Kom aan boord van deze ufo-achtige woning en ga terug naar de jaren 60!

Matti Suuronen, Futuro 1968. Prototype. Polyester en diverse materialen. Aankoop met steun van BankGiro Loterij 2007. Beeld: Jelle Brandt Corstius
Matti Suuronen, Futuro 1968. Prototype. Polyester en diverse materialen. Aankoop met steun van BankGiro Loterij 2007. Beeld: Jelle Brandt Corstius

Het Futuro huis krijgt een plek in het midden van de grote Bodon zaal van het museum, waar tevens prenten, kunstnijverheid- en design objecten en hedendaagse kunst uit de collectie te zien is. U kunt prenten bekijken van Albrecht Dürer en Pieter Bruegel, maar ook modern design zoals de beroemde stoel van de Amerikaanse ontwerpers Charles en Ray Eames en een draagbare radio in de vorm van een armband. De rode draad in de tentoonstelling is de zoektocht naar de perfect geconstrueerde vorm. Een zoektocht die een belangrijke rol speelt in de geschiedenis van de vormgeving en kunst.

De aankoop en restauratie van het prototype van Futuro is mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. De BankGiro Loterij steunt Museum Boijmans Van Beuningen de komende vijf jaar wederom als vaste beneficiant.

Terug