Nieuwsbrief
De Collectie Verrijkt en win de Boijmans TV DVD-box
April 2011

Han Nefkens, 10 jaar mecenas

24 juni – 28 augustus 2011

Museum Boijmans Van Beuningen blikt in de Willem van der Vorm-galerij terug op de eerste 10 jaar van Han Nefkens als mecenas met een tentoonstelling en de presentatie van een bijzondere overzichtscatalogus, getiteld ‘Han Nefkens, 10 jaar mecenas’.

Portret Han Nefkens door Santos Román
Portret Han Nefkens door Santos Román

De omvangrijke catalogus vertelt aan de hand van interviews, achtergrondinformatie en teksten over bijzondere ontmoetingen het verhaal van Han Nefkens als mecenas. Het chronologische logboek is opgebouwd aan de hand van 7 pijlers, die de activiteiten van schrijver en kunstverzamelaar Han Nefkens beslaan: H+F Collection, H+F Curatorial Grant, Art Aids, H+F Patronage, H+F Fashion on the Edge, Fundació Han Nefkens en Han Nefkens als schrijver. Ook bevat de catalogus een beeldoverzicht van circa 500 werken uit de H+F Collection. De catalogus is ontworpen door beeldend kunstenaar Milou van Ham, die tevens het ontwerp van de gelijknamige tentoonstelling voor haar rekening nam.

In de tentoonstelling zijn video-interviews te zien waarin kunstenaars en andere betrokkenen vertellen over de kansen die het H+F-mecenaat hen heeft geboden.

Met steun van Han Nefkens werden de afgelopen jaren vele tentoonstellingen, interventies, opdrachten en collectie-uitbreidingen mogelijk gemaakt in Museum Boijmans Van Beuningen en in andere musea. Zoals de succesvolle modetentoonstelling ‘The Art of Fashion’ in 2009 en de permanente installatie ‘Laat je haar neer’ van videokunstenaar Pipilotti Rist, te zien in het gratis entreegebied van het museum. In 2009 maakte Han Nefkens bekend dat hij zich tot 2015 opnieuw aan Museum Boijmans Van Beunigen verbindt via zijn initiatief Fashion on the Edge.

Terug