Nieuwsbrief
De Collectie Verrijkt en win de Boijmans TV DVD-box
April 2011

De Collectie Verrijkt: feestelijke kinderopening

14 mei 2011

Met de opening van De Collectie Verrijkt zet Museum Boijmans Van Beuningen de kinderen eens extra in het zonnetje!

Simon Sorgheloos. Ontwerp: Harm Goslink Kuiper
Simon Sorgheloos. Ontwerp: Harm Goslink Kuiper

Museum Boijmans Van Beuningen wordt voor een groot deel opnieuw ingericht: de schilderijen en beelden krijgen allemaal een nieuwe plek, de muren worden geverfd, de bordjes opnieuw opgehangen, de vloeren geboend en de vensterbanken gesopt. En... speciaal voor deze gelegenheid worden er leuke nieuwe activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Ben jij ook van de partij?!
Op zaterdag 14 mei vanaf 13:30 uur ben je samen met jouw opa, oma of ouders welkom om de nieuwe collectie te komen bekijken. Probeer die dag eens de nieuwe kindermultimediatour uit, ga op stap met de kersverse kindermuseumreisgids, of laat je verrassen tijdens de theatrale tour voor de hele familie. Ook kun je op de foto met Simon Sorgheloos, een eigen kunstwerk maken of luisteren naar een live muziekoptreden van Harm Goslink Kuiper. Voor de lekkere trek staan taart en limonade klaar.

De reisleider
Simon Sorgheloos (De Marskramer van Jeroen Bosch) neemt kinderen mee op reis door Museum Boijmans Van Beuningen. Simon is de spil in zowel de multimediatour, de theatrale tour als het reisgidsje. Deze avontuurlijke, nieuwsgierige, ondernemende en ondeugende reiziger vertelt tijdens zijn tocht over alles wat hij meegemaakt en gezien heeft.

Tot ziens op 14 mei!

Terug