Nieuwsbrief
De Collectie Verrijkt en win de Boijmans TV DVD-box
April 2011

De Pindakaasvloer in het museum

Tijdens de Rotterdamse Museumnacht was de veelbesproken Pindakaasvloer van Wim T. Schippers voor het eerst te zien. Onder grote belangstelling werd de vloer voor het eerst in Museum Boijmans Van Beuningen gepresenteerd. Wim T. Schippers’ werken zijn bekend om hun schoonheid en nutteloosheid.

Wim T. Schippers, De Pindakaasvloer 2011, Museum Boijmans Van Beuningen, Foto: Lotte Stekelenburg
Wim T. Schippers, De Pindakaasvloer 2011, Museum Boijmans Van Beuningen, Foto: Lotte Stekelenburg

December 2010 kocht Museum Boijmans Van Beuningen de Pindakaasvloer van Wim T. Schippers aan, sinds de Rotterdamse Museumnacht is deze in een overzichtstentoonstelling van de kunstenaar te bewonderen. In deze tentoonstelling zijn onder meer de zwevende steen ‘Het Is Me Wat’ (1999) en het witte tapijt ‘Eggs’ (1966) van aan elkaar gemaakte zwabbers met groene eieren te zien. De Pindakaasvloer zal tot nader aankondiging te zien zijn. Kom dus snel kijken! Kijk voor meer informatie over de Pindakaasvloer en Wim T. Schippers op onze website.

Pindakaaspost
De Pindakaasvloer roept veel vragen op bij jong en oud. Speciaal hiervoor is een interactieve video gemaakt waar bezoekers van de vloer hun vraag aan Wim T. Schippers met een webcam kunnen opnemen. De kunstenaar reageert dan middels zijn webcam op deze vragen. De vragen en antwoorden zijn te zien op ons online videokanaal ArtTube. [artube.boijmans.nl] Tot nu toe is hier gretig gebruikt van gemaakt. De vragen lopen uiteen van ‘Mag ik de pindakaas opeten?’ tot ‘Wat is de reden dat u voor Pindakaas heeft gekozen?’ en ‘Hoe heeft u het bedacht?’ en zelfs ‘Vindt u het belangrijker dat een kunstwerk lekker is, of dat het mooi is?’. Bekijk nu deze en de vele andere vragen op Pindakaaspost.

Het laatste nippertje
Wim T. Schippers is ook een bekend theatermaker. Vijfentwintig jaar geleden zorgde zijn voorstelling ‘Going to the Dogs’, een voorstelling gespeeld door zes herdershonden, voor ophef in binnen- en buitenland. De toegekende subsidie veroorzaakte Kamervragen en het journaal besteedde er uitgebreid aandacht aan. Nog steeds is de voorstelling een veelbesproken onderwerp in de Nederlandse theatergeschiedenis.

Het nieuwste toneelstuk van Wim T. Schippers is ‘Het laatste nippertje’, een samenwerking van Schippers, Titus Tiel Groenestege, Titus Muizelaar en Kees Hulst. Waar Het laatste nippertje over gaat is nog niet bekend en het is de vraag of dat ooit duidelijk zal worden. Wat vast staat is dat de absurditeit in deze tragikomedie weer hoogtij zal vieren. Kijk voor meer informatie over deze voorstelling op de website van Toptheater.

Terug