Nieuwsbrief
Pindakaasvloer, animatiefilms en live muziek in Boijmans

Lancering DVD-box Boijmans TV

Tijdens de Rotterdamse Museumnacht op vrijdag 5 maart wordt de DVD-box met alle dertien afleveringen van het populaire programma Boijmans TV gelanceerd.

DVD-box Boijmans TV
DVD-box Boijmans TV

Boijmans TV is met recht een schot in de roos. De populaire serie werd in 2010 in de regio Rijnmond maar liefst 1,5 miljoen keer bekeken. Van zwaartekracht trotseren met Wim T. Schippers tot schilderijen kijken met Zwarte Pieten en het anti-kunst statement van Antistrot. Een bijzondere collectie unieke televisie…

Vanwege het overweldigende succes zijn alle dertien afleveringen vanaf 5 maart verkrijgbaar in een unieke DVD-box. Speciaal voor de lancering vindt er een marathonvertoning plaats op een levensgroot scherm tijdens de Rotterdamse Museumnacht. Wilt u erbij zijn? Koop dan een entreebewijs via www.rotterdamsemuseumnacht.nl
De entreebewijzen voor de Museumnacht zijn ook bij Museum Boijmans van Beuningen te koop. U kunt deze aanschaffen bij de kassa van het museum tijdens reguliere openingstijden.

Rutger Pontzen vat Boijmans TV in zijn column in de Volkskrant column (14 mei 2010) als volgt samen:
"Wekelijks volgen we een suppoost, gids en technicus van het museum (gespeeld door acteurs van het Ro Theater) die exposerende kunstenaars ondervragen en groepjes bodybuilders, goochelaars en paaldanseressen rondleiden in normale mensentaal. Scènes die gekaderd en gemonteerd zijn in beelden van een wondervolle schoonheid en eenvoud. Christuskoning, wat een heerlijk helder uitgangspunt. Wat een verademing om zulke 'ouderwetse' media als film, theater en museum in een productie samen te brengen."

 

Terug