Nieuwsbrief
Pindakaasvloer, animatiefilms en live muziek in Boijmans

Succesvol Museumprijsfeestje

Op vrijdag 11 februari werd met een buitengewoon feestje gevierd dat Museum Boijmans Van Beuningen de BankGiroLoterij Museumprijs 2010 had gewonnen. Ook was er de opening van een paar bijzondere tentoonstellingen. De avond was met ruim 3200 gasten een groot succes!

Foto: Fred Ernst
Foto: Fred Ernst

Onlangs heeft Museum Boijmans Van Beuningen de felbegeerde BankGiroLoterij Museumprijs 2010 gewonnen. Het winnen van deze prijs heeft het museum gevierd met stemmers en kunstliefhebbers op vrijdagavond 11 februari. De avond was, met dank aan de BankGiro Loterij en het Prins Bernhard Cultuurfonds, een groot succes; het feest begon met een performance van Gabriel Lester op het binnenplein. Binnen konden de ruim 3000 gasten alle tentoonstellingen zien, dansen in een Silent Disco en ondergaan in decibellen bij de DJ’s in de Espressobar.

Wilt u uzelf zien op het feestje? Kijk dan naar dit filmpje!

Openingen tentoonstellingen
Behalve het vieren van het winnen van de museumprijs, draaide deze avond ook om de opening van nieuwe tentoonstellingen ‘Suspension in Disbelief’ van Gabriel Lester, Interventie #17 van Boris van Berkum en de fotocollectie Surreëel. Op vrijdag 11 februari is ook de website alma.boijmans.nl gelanceerd. ALMA illustreert hoe details in schilderijen verwijzen naar voorwerpen die in veel gevallen ook als object in de collectie van het museum zijn opgenomen. In de Kunst Studio wordt een indruk gegeven van welke verrassingen de onderzoeker tegen kan komen bij het gebruik van ALMA.
Museum Boijmans Van Beuningen bedankt de BankGiro Loterij voor het toekennen van de Museumprijs 2010. Het gewonnen bedrag van 100.000 euro, zal worden gebruikt om mobiele applicaties voor het museum te ontwikkelen.

 

 

Terug