Nieuwsbrief
Pindakaasvloer, animatiefilms en live muziek in Boijmans

Symposium Schoonheid en Wetenschap

Op vrijdag 11 maart organiseert Museum Boijmans Van Beuningen in samenwerking met Prof. dr. Jan Molenaar en NRC Handelsblad een symposium, waarin de achtergronden van de schoonheidsbeleving worden toegelicht. Kom ook, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Tentoonstellingsruimte 'Microbiologie', foto: Lotte Stekelenburg
Tentoonstellingsruimte 'Microbiologie', foto: Lotte Stekelenburg

Reserveer nu!

Het programma van vrijdag 11 maart 2011 is samengesteld door Jan C. Molenaar (1932), emeritus hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Jan Molenaar treedt op als moderator en heeft sprekers uitgenodigd om de relatie tussen schoonheid en wetenschap, die niet altijd vanzelfsprekend is, toe te lichten. Biofysicus Ignace Hooge, astrofysicus Vindent Icke en biowetenschapper Gaël McGill spreken over het vermogen van de mens tot zien van de micro- tot de macrokosmos. Wetenschapsfilosoof James McAllister en kunsthistorica en critica Janneke Wesseling laten hun gedachten gaan over de mogelijke toenadering en wisselwerkingen tussen kunst en wetenschap. Ten slotte spreekt fysicus en president van de Koninklijke Nederlandse Akademie voor Wetenschappen Robbert Dijkgraaf over de kracht van de verbeelding.

Praktische informatie over het symposium vindt u op onze website.

Vrienden
Vrienden van het museum kunnen voor de helft van de prijs naar dit symposium. Wilt u genieten van exclusieve lezingen, kortingen in museumwinkel en op activiteiten? Ga dan naar onze website en word ook Vriend!

ArtTube maakt een videoverslag van het symposium. Dit verslag is kort na het symposium te zien op arttube.boijmans.nl.

Lees NRC Handelsblad 2 maanden voor de prijs van 1
NRC Handelsblad is media partner van het symposium en biedt u een exclusief voordelig abonnement aan:

NRC Handelsblad gaat elke dag tot het uiterste om de beste journalistiek van Nederland te brengen. Scherp en intelligent. Toonaangevend en onmisbaar. En NRC gaat verder, want NRC Handelsblad vernieuwd. U kunt nu voordelig kennismaken met het nieuwe NRC Handelsblad, een compacte krant voor het grote denken. Neem een abonnement en lees de krant 2 maanden voor de prijs van 1!

Kijk op www.nrc.nl/compact voor meer informatie

Terug