Nieuwsbrief
Pindakaasvloer, animatiefilms en live muziek in Boijmans

Rotterdamse Museumnacht

Wat is er te doen in Museum Boijmans Van Beuningen tijdens de Rotterdamse Museumnacht?

Foto: Fred Ernst
Foto: Fred Ernst

Kom op zaterdag 5 maart tijdens de tiende editie van de Rotterdamse Museumnacht naar Museum Boijmans Van Beuningen voor bijzondere tentoonstellingen: het onheilspellende Snakes Knows it’s Yoga, het magische Suspension of Disbelief en de overweldigende Schoonheid in de Wetenschap. In Museum Boijmans Van Beuningen zijn er tijdens deze nacht verschillende rondleidingen voor jong en oud. Loop binnen in de Kunst Studio voor een gezellig ALMA-spel of kom drinken en dansen in de Espressobar. Ook zal de Pindakaasvloer van Wim.T. Schippers voor het eerst te zien zijn.

Programma

ALMA-gezelschapsspellen
Op vrijdag 11 februari jl. is het langverwachte alma.boijmans.nl gelanceerd, een website waar pre-industriële voorwerpen aan schilderijen worden gekoppeld. In de Kunst Studio is een tentoonstelling gewijd aan deze nieuwe website. Naar aanleiding van deze tentoonstelling staan er gedurende de hele nacht leuke ALMA-gezelschapsspellen voor jong en oud in de Kunst Studio klaar. Van twister tot kwartet, u kunt uw slag slaan!

Live concert
Hans Berg is componist van de soundtracks bij de animatiefilms van Nathalie Djurberg en zal speciaal voor deze avond een eenmalig live concert geven. Dit concert zal ongeveer drie kwartier duren en begint om 23.00 uur vlakbij de tentoonstelling ‘Snakes Knows it’s Yoga’.

Rondleidingen
Gedurende de hele nacht worden er verschillende rondleidingen voor jong en oud gegeven.

Entreebewijzen
Wist u dat de entreebewijzen voor de Museumnacht bij Museum Boijmans van Beuningen te koop zijn? U kunt deze aanschaffen bij de kassa van het museum tijdens reguliere openingstijden.

En verder
Nu al van de sfeer proeven? Ga naar ArtTube! Daar vindt u een video waarin Prof. dr. Galjaard vertelt over het schilderij De Kwakzalver van Gerard Dou tijdens de Museumnacht in 2008. Tevens zijn er ook andere leuke video's van die Museumnacht op Youtube te vinden met onder andere Vincent Icke, Erwin Kroll en Wilfried de Jong in de hoofdrol.
 

Terug