Nieuwsbrief
Pindakaasvloer, animatiefilms en live muziek in Boijmans

De Collectie Verrijkt

Van Bosch tot Goya tot Magritte: in het voorjaar van 2011 toont Museum Boijmans Van Beuningen zijn indrukwekkende collectie Europese schilderkunst in een geheel vernieuwde opstelling, waarbij naast vele honderden kunstwerken uit vier eeuwen uit de eigen museumcollectie, ook meesterwerken uit Nederlandse en Vlaamse collecties zijn opgenomen

Design: Thonik
Design: Thonik

Om de paar jaar wordt de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen opnieuw ingericht. Vanaf 16 april is de collectiepresentatie verrijkt met ruim twintig bruiklenen uit andere musea in Nederland en uit het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Topstukken van buiten en ruim 330 prachtige werken in eigen bezit zijn ingezet die in een verrassende opstelling het beste van de schilderkunst van de middeleeuwen tot de twintigste eeuw te laten zien.

Samenwerking
Concept, selectie en informatie op zaal werden verzorgd door de Utrechtse hoogleraar en gastconservator Peter Hecht, daartoe in de gelegenheid gesteld door de Vereniging Rembrandt. De Vereniging ondersteunt Nederlandse musea bij kunstaankopen en wil de kennis over het Nederlands openbaar kunstbezit vergroten. Speciaal daartoe stelde zij het Vereniging Rembrandt fellowship in.

Voor de vormgeving van De Collectie Verrijkt tekent stylist Maarten Spruyt. Beeldend kunstenaar P. Struycken stelde het palet voor de special Sikkens zaalkleuren samen en adviseerde op het gebied van de belichting.

De Collectie Verrijkt is de derde grote collectie tentoonstelling van Museum Boijmans Van Beuningen sedert 2006 en is gefinancierd uit het legaat van mevrouw N.C. van Riemsdijk-Borsje (2006), bestemd voor de collectie oude kunst in het museum, en mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de Vereniging Rembrandt, de Rabobank, educatief partner, en Sikkens

Bekijk de film: Peter Hecht (Fellow Vereniging Rembrandt) over de Spaanse Gasten als opmaat van De Collectie Verrijkt.

Terug