Nieuwsbrief
Pindakaasvloer, animatiefilms en live muziek in Boijmans

Nathalie Djurberg - Snakes Knows it's Yoga

Museum Boijmans Van Beuningen toont een groot overzicht van de Zweedse kunstenaar Nathalie Djurberg. Naast een tiental recente films uit 2004-2010, en ouder werk overgezet van 8 mm, toont het museum in een internationaal samenwerkingsproject haar meest recente installatie Snakes Knows itís Yoga. De muziek bij Djurbergs films en videoís wordt verzorgd door componist Hans Berg.

Filmstill, klei animatie, video, 6:30 min., deel van de installatie Snakes Knows itís Yoga, 2010, Prada Collectie, Courtesy Giů Marconi, Milaan, Zach Feuer Gallery, New York
Filmstill, klei animatie, video, 6:30 min., deel van de installatie Snakes Knows itís Yoga, 2010, Prada Collectie, Courtesy Giů Marconi, Milaan, Zach Feuer Gallery, New York

In de Bodon zalen neemt u kennis van een wereld waarin fantasie, deugd, genot en angst de overhand nemen. Met kleuren, muziek en films, gemaakt volgens de stop-motion techniek, wordt u meegenomen in de surreële wereld van Nathalie Djurberg. De installatie ‘Snakes Knows it’s Yoga’ is een project dat bestaat uit sculpturen en projecties van animatiefilms.

Hedendaags surrealisme
Nathalie Djurberg creëert gefilmde surreële ‘fabels’. In haar filmsprookjes worden de grote thema’s van het bestaan niet geschuwd. In ’Snakes Knows it’s Yoga’ onderzoekt Djurberg de angst voor de dood. In een van de films ziet u een jonge naakte dame die een extatische dans aangaat met een kleurrijke kikker. Zij probeert de giftige kikker te likken om van zijn sappen in hogere sferen te geraken, naar een sjamanistisch ritueel. Hoewel erotiek, dood en leven, eenzaamheid en andere ‘conditions humaines’ zo’n belangrijke rol spelen, blijft haar werk altijd lichtvoetig en humoristisch. De soundtracks bij de films van Nathalie Djurberg zijn van Hans Berg.

Concert Hans Berg
Tijdens de Rotterdamse Museumnacht op 5 maart geeft Hans Berg een eenmalig concert. Vanaf 23.00-23.45 uur zal hij live muziek maken bij een aantal films van Nathalie Djurberg. Een unieke kans om de componist van deze tentoonstelling aan het werk te zien. Wilt u erbij zijn? Koop dan een entreebewijs via www.rotterdamsemuseumnacht.nl of aan de kassa van Museum Boijmans Van Beuningen tijdens reguliere openingstijden.

Videoportret
ArtTube maakt een videoportret van Nathalie Djurberg en Hans Berg. Deze video is in de tentoonstelling te zien en vanaf 5 maart ook op arttube.boijmans.nl.

Catalogus
In samenwerking met kestnergesellschaft in Hannover en Kunstforeningen GL Strand in Kopenhagen presenteert Museum Boijmans Van Beuningen een rijk geïllustreerde catalogus. Deze catalogus is te koop in de museumwinkel en via de webshop vanaf 5 maart. Prijs: €30, ISBN 978-3-86984-198-4.
 

Terug