Nieuwsbrief
Vormgeving in Boijmans deze herfst. Win een ontwerp van Jongerius!
november 2010

Cursus Kunstverzamelen

Jonge kunstverzamelaars in de dop opgelet! Een kunstcollectie aanleggen maar u weet niet waar te beginnen? Meldt u dan nu aan voor My first Art Collection

U bent een jaar of dertig, hoogopgeleid, hebt een goede baan en best wat geld te besteden. En dat doet u dan ook: aan mode, aan computers, aan uitgaan. Daarnaast bent u cultureel onderlegd: u bezoekt regelmatig een museum, leest de kunstpagina’s, praat mee over exposities. En uiteraard koopt u af en toe een kunstwerk. Of niet?

Voor iedereen die een neus wil ontwikkelen voor het spotten van de nieuwe Marlene Dumas of Erwin Olaf, maar die de drempel van een galerie of veilinghuis te hoog vindt, biedt My first Art Collection (MfAC) uitkomst. MfAC wil bij beginnende kunstverzamelaars de liefde voor het verzamelen van eigentijdse kunst bevorderen. Op een persoonlijke manier maakt u kennis met de spelers en de spelregels: u bezoekt galerieën, veilinghuizen, kunstbeurzen, artotheken, particuliere verzamelaars, musea en de kunstenaars zelf.

My first Art Collection werkt nauw samen met een van de belangrijkste musea voor beeldende kunst: Museum Boijmans Van Beuningen. Het programma start in het museum met een introductie van de directeur, gevolgd door een lezing van kunsthistoricus Renée Steenbergen over het verzamelen van kunst in Nederland.

Het programma gaat weer van start op 15 januari 2011 en bestaat uit twaalf tweewekelijkse bijeenkomsten die overwegend plaatsvinden in het weekend. Deelname bedraagt 375 euro per persoon. De bijdrage is inclusief het boek Beeldvertalen van Cor Blok. Inschrijven kan via het digitale inschrijfformulier op de website. Deelnemers krijgen een op Rotterdam afgestemd programma. Een uitgebreide beschrijving van de training vindt u op www.myfirstartcollection.com

Voor u het weet bent u een kunstwerk rijker!

Terug