Nieuwsbrief
Vormgeving in Boijmans deze herfst. Win een ontwerp van Jongerius!
november 2010

50% korting op theatervoorstelling!

Het Ro Theater biedt lezers van de Boijmans nieuwsbrief 50% korting op kaarten voor de voorstelling Hondsdagen. Met onder meer Hannah van Lunteren en Yahya Gaier, die ook meewerk(t)en aan Boijmans TV!

Hondsdagen is t/m zaterdag 27 november 2010 in het RO Theater te zien
Hondsdagen is t/m zaterdag 27 november 2010 in het RO Theater te zien

Hondsdagen: Voorbij de crisis en het failliet
Ro Theater (William Boothlaan 8 - Rotterdam)
Woensdag 27 oktober t/m zaterdag 27 november

Bestel nu kaarten voor €10,- in plaats van €20,- via www.rotheater.nl/hondsdagen10

Drie dansers, vijf acteurs, twee muzikanten en de confrontatie tussen verschillende mensen, verhalen en gedachten. Met Hondsdagen maakt regisseur Alize Zandwijk een voorstelling van weinig woorden, die een beroep doet op de zeggingskracht van muziek en beweging. Vanuit verschillende disciplines zoekt de hele cast naar kwetsbaarheid, vernedering en verbroedering. In een wereld waarin religie als splijtzwam wordt gehanteerd en een diepe economische crisis mensen uit elkaar drijft, stelt Zandwijk met Hondsdagen de zeer actuele vraag: waar eindigt het menselijke failliet en waar begint het herstel van menselijke waardigheid?

Alize Zandwijk is een meester in het scheppen van ontroerende en ontregelende beelden en al jarenlang gefascineerd door het idee om op de toneelvloer verschillende werelden tegelijkertijd te laten zien. Gedreven door haar droom om met dansers te werken, zien we in Hondsdagen hoe die werelden elkaar ontmoeten. Uitvergroot, emotioneel en dwars door alles heen: van de wereld van de hitte en vernedering naar die van verstilling, vereniging en kou. In de lijn van haar gelauwerde voorstelling Branden, kiest Zandwijk ook nu om voorbij het vaststellen van de crisis en het failliet te komen. Daarbij werkt ze ditmaal vanuit een continue zoektocht, in de hoop tot een nieuwe overeenkomst met elkaar te komen.

“Eén keer niet dat gepraat, maar de stilte opzoeken.” - Alize Zandwijk

regie Alize Zandwijk
dramaturgie Hildegard De Vuyst
compositie Beppe Costa
muzikanten Beppe Costa en Maartje Teussink
decor Thomas Rupert
licht Casper Leemhuis
kostuums Inge Büscher
regieassistent / repetitor Miquel de Jong en Ryan Lawrence
met Gijs Naber, Hannah van Lunteren, Bart Slegers, Yahya Gaier, Goele Derick, Angelina Deck, Charlotte Goesaert en Fabiënne Vegt

Terug