Nieuwsbrief
Vormgeving in Boijmans deze herfst. Win een ontwerp van Jongerius!
november 2010

Cadeautip voor december

December staat weer voor de deur. Voor leuke en originele cadeaus bent u van harte welkom in de museumwinkel. Geen tijd? Geen probleem, neem gerust een kijkje in onze webshop.

Cadeautip voor december: de catalogus van Kees van Dongen
Cadeautip voor december: de catalogus van Kees van Dongen

In de museumwinkel van Museum Boijmans Van Beuningen vindt u uiteenlopende cadeaus voor in de zak van de Sint of voor onder de boom. Van hedendaags Dutch design en leuke gadgets tot catalogi bij verschillende tentoonstellingen. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige catalogus over Kees van Dongen. Waarin gastconservator Anita Hopmans een boeiende beschrijving geeft van de ontwikkeling die Kees van Dongen heeft doorgemaakt en zijn betekenis binnen de internationale moderne kunst in de eerste decennia van de vorige eeuw. Het boek is rijk geïllustreerd met paginagrote afbeeldingen van alle tentoongestelde werken, biografisch beeldmateriaal, atelierfoto's, affiches en ansichtkaarten die Van Dongen naar familie en vrienden stuurde.

Al onze publicaties zijn sinds kort ook in onze webshop te verkrijgen. Sinds 2005 geeft Museum Boijmans Van Beuningen zijn publicaties grotendeels in eigen beheer uit. Ieder jaar groeit het fonds met rijk geïllustreerde tentoonstellingscatalogi, bestandscatalogi en wetenschappelijke publicaties over de eigen collectie beeldende kunst, prenten & tekeningen, design, toegepaste kunst, mode en fotografie. De publicaties worden op eigen initiatief of in samenwerking met kunstenaars of andere musea ontwikkeld.

Terug