Nieuwsbrief
Vormgeving in Boijmans deze herfst. Win een ontwerp van Jongerius!
november 2010

Stem stem stem!

U heeft nog 1 week om op ons te stemmen voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2010. Dit kan niet alleen via de website, maar ook per SMS: sms het woord BOIJMANS naar 7470. Dankuwel!

Stem nu op Museum Boijmans Van Beuningen voor de Museumprijs 2010
Stem nu op Museum Boijmans Van Beuningen voor de Museumprijs 2010

Museum Boijmans Van Beuningen maakt (samen met Museum de Fundatie in Zwolle en het Stedelijk Museum Schiedam) kans op de Museumprijs 2010 en een bedrag van €100.000. De Museumprijs wordt dit jaar uitgereikt aan een museum voor beeldende kunst dat zijn collectie op een publieksvriendelijke en innovatieve manier presenteert. Uit de aanmeldingen selecteerde een vakjury de drie musea.

U kunt nog stemmen tot en met zondag 14 november. Stemmen kan op www.museumprijs.nl/boijmans
En SMS het woord BOIJMANS naar 7470 om te stemmen (dit is een eenmalige dienst, kosten zijn 25 cent per ontvangen bericht).

De jury over Museum Boijmans Van Beuningen
“Vanwege de uitgekiende variatie van presentaties die naast elkaar te zien zijn, roept de programmering in brede kring nieuwsgierigheid op. Openingen worden gebundeld georganiseerd als laagdrempelige publieksevenementen en zo door sterk uiteenlopende groepen bezocht. De herinrichting van de binnenplaats en entree symboliseert de open houding waarmee bezoekers verwelkomd worden. Met innovatieve initiatieven als Boijmans TV weet het museum ongetwijfeld een nieuw publiek te bereiken.”

Museumprijs
De Museumprijs geldt als een prestigieuze publieksprijs in de Nederlandse museumwereld. De prijs bestaat sinds 1990 en is daarmee de eerste Museumprijs in Nederland. Inmiddels rekent de Museumprijs zich met meer dan 52.000 stemmers in 2009 tot een van de grootste culturele publieksprijzen. De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij in samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging.

Terug