Nieuwsbrief
Vormgeving in Boijmans deze herfst. Win een ontwerp van Jongerius!
november 2010

Kees van Dongen: heel veel bezoekers

Heeft u De grote ogen van Kees van Dongen al bezocht? De tentoonstelling loopt storm! Een maand na de opening bezochten al 50.000 kunstliefhebbers het museum. Kees van Dongen leeft in Rotterdam.

Foto: Fred Ernst
Foto: Fred Ernst

 

Uit alle hoeken van het land komen Van Dongen-liefhebbers naar Rotterdam om de tentoonstelling ‘De grote ogen van Kees van Dongen’ te bezichtigen. Met meer dan tienduizend bezoekers per week is het een van de grootste publiekstrekkers van de afgelopen jaren. ‘Van Dongen in volle glorie’, schreef de Volkskrant en ‘Bijzonder intrigerende tentoonstelling’ aldus het NRC. Ook de tentoonstelling ‘Kees was hier’ in de Kunst Studio, op de begane grond, trekt jong en oud de wereld van Kees van Dongen in.

Maar ook buiten de museumpoorten komt men ‘de kunstenaar’ tegen. Zo kan men met een entreekaartje van Kees van Dongen met korting een bezoek brengen aan de Euromast. In de Rotterdamse toren serveert men een drie-gangen-Kees van Dongen-menu. Met het entreekaartje van het museum hoeft er bij een diner geen entree te worden betaald om de toren op te mogen. Een Van Dongen hotel arrangement boeken kan bij Hotel Pincoffs, het Bilderberg Parkhotel en in het Manhattan Hotel in Rotterdam.
De prachtige tentoonstellingsposters worden in november verloot. Stuur een e-card naar pressoffice@boijmans.nl en maak kans op een van de mooie A1 posters.

Let op: Tot en met 23 januari 2011 geldt een toeslag van €5. Bij sommige zeer kostbare tentoonstellingen, zoals De grote ogen van Kees van Dongen, is het nodig een extra toeslag te heffen, een toeslag die geldt voor het hele museum.

De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Unilever, hoofdbegunstiger de Turing Foundation, OC&C Strategy Consultants, Bank Giro Loterij, een bijdrage uit het door het Prins Bernhard Cultuurfonds beheerde Straver Fonds, Ploum Lodder Princen, Stichting Bevordering Van Volkskracht, Stichting Gifted Art  en het Ministerie van OCW  vanwege het toekennen van indemniteit. ‘De grote ogen van Kees van Dongen’ is hoofdonderdeel van het officiële programma van Holland Art Cities 2009-2010.

Terug