Nieuwsbrief
Vormgeving in Boijmans deze herfst. Win een ontwerp van Jongerius!
november 2010

Lezing over Johan Thorn Prikker en Kees van Dongen

Op zondag 21 november geeft Hanneke de Man een lezing over Kees van Dongen en Johan Thorn Prikker. Twee Nederlandse kunstenaars in het buitenland.

Foto: Fred Ernst
Foto: Fred Ernst

Zondag 21 november
14.00 – 15.00 uur
Gratis, exclusief entree museum
Reserveren

Door Hanneke de Man

‘Parijs had de aantrekkingskracht op mij van een lichtbaken’ zei Kees van Dongen er later zelf over. Na zijn vertrek naar Parijs nam zijn kunstenaarschap een beslissende wending en ontwikkelde hij zich tot een kunstenaar van naam. De reden dat Johan Thorn Prikker in deze zelfde jaren naar Duitsland vertrok, was van een heel andere orde, maar bleek eveneens cruciaal te zijn voor loopbaan. Aan beide kunstenaars wijdt Museum Boijmans Van Beuningen dit najaar een belangrijke tentoonstelling. De twee exposities bieden een prachtige gelegenheid om de verschillen en overeenkomsten te belichten in de internationale carrière van deze twee Nederlandse kunstenaars.

Hanneke de Man is kunsthistoricus en was van 1979 tot en met 2005 werkzaam als educatief conservator bij Museum Boijmans Van Beuningen. Sindsdien is ze freelance publicist en geeft lezingen en cursussen op het gebied van moderne kunst.

Terug