Nieuwsbrief
Vormgeving in Boijmans deze herfst. Win een ontwerp van Jongerius!
november 2010

Opening Johan Thorn Prikker en Hella Jongerius

De directeur van Museum Boijmans Van Beuningen nodigt u uit voor de opening van de tentoonstellingen ‘Hella Jongerius – Misfit’ en ‘Johan Thorn Prikker – de Jugendstil voorbij’.

Zaterdag 13 november opent het museum de oeuvretentoonstellingen van Hella Jongerius en Johan Thorn Prikker
Zaterdag 13 november opent het museum de oeuvretentoonstellingen van Hella Jongerius en Johan Thorn Prikker

Zaterdag 13 november opent het museum de oeuvretentoonstellingen van Hella Jongerius en Johan Thorn Prikker. Hella Jongerius geldt internationaal als een van de belangrijkste ontwerpers van haar generatie. De kwaliteit van goed design is volgens Jongerius niet afleesbaar aan de perfectie waarmee dingen zijn gemaakt, maar aan de sporen van aandacht, individuele afwijkingen en ‘misfits’. Johan Thorn Prikker stond in Nederland vooral bekend als een Jugendstil ontwerper. Thorn Prikker was een dwarsligger, een moralist en een harde werker. Dat maakt zijn oeuvre bestaande uit schilderijen, tekeningen, grafiek, batiks, meubelen, monumentale wandschilderingen, mozaïeken en glas-in-loodramen, verrassend en veelzijdig, maar niet altijd makkelijk.

Programma
13.30 uur Toelichting op het werk van Hella Jongerius door Rolf Fehlbaum (directeur Vitra).
Aansluitend overhandiging monografie aan Hella Jongerius door Louise Schouwenberg (auteur en gastconservator) en Irma Boom (vormgeefster).
14.30 uur Lezing over Johan Thorn Prikker door Mienke Simon Thomas en Christiane Heiser (conservatoren van de tentoonstelling).
Aansluitend overhandiging van de catalogus.
15.30 uur De officiële opening van de tentoonstellingen door Sjarel Ex (directeur Museum Boijmans Van Beuningen)
Tot 17.00 uur Borrel.

De officiële opening en de borrel vinden plaats in het Museumrestaurant.

Terug