Nieuwsbrief
Onderwijsnieuwsbrief najaar 2010
najaar 2010

Stemt u ook op Boijmans?

Museum Boijmans Van Beuningen is genomineerd voor de Museumprijs 2010! De jury oordeelde dat de presentaties in het museum nieuwsgierigheid opwekken, en dat het museum publieksvriendelijk en vernieuwend bezig is. Het museum dat op zondag 14 november de meeste stemmen heeft gekregen van het publiek is de winnaar van 100.000. Wij willen deze prijs heel graag winnen, helpt u mee?

Stemt u ook op ons?
Stemt u ook op ons?

Stemmen
Stem via www.museumprijs.nl/boijmans en maak bovendien kans op een reischeque t.w.v. € 1.500.

De jury over Museum Boijmans Van Beuningen
“Vanwege de uitgekiende variatie van presentaties die naast elkaar te zien zijn, roept de programmering in brede kring nieuwsgierigheid op. Openingen worden gebundeld georganiseerd als laagdrempelige publieksevenementen en zo door sterk uiteenlopende groepen bezocht. De herinrichting van de binnenplaats en entree symboliseert de open houding waarmee bezoekers verwelkomd worden. Met innovatieve initiatieven als Boijmans TV weet het museum ongetwijfeld een nieuw publiek te bereiken.”

Museumprijs
De Museumprijs geldt als een prestigieuze publieksprijs in de Nederlandse museumwereld. De prijs bestaat sinds 1990 en is daarmee de eerste Museumprijs in Nederland. Inmiddels rekent de Museumprijs zich met meer dan 52.000 stemmers in 2009 tot een van de grootste culturele publieksprijzen. De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij in samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging.

Terug