Nieuwsbrief
Onderwijsnieuwsbrief najaar 2010
najaar 2010

Nieuw Onderwijsaanbod

Museum Boijmans Van Beuningen ontwikkelt en organiseert voor het onderwijs tal van programma’s en activiteiten. Ook dit schooljaar bieden we een aantal nieuwe educatieve programma’s.

Leerlingen in het museum tijdens een museumles over kleuren en lijnen.
Leerlingen in het museum tijdens een museumles over kleuren en lijnen.

Primair Onderwijs
Vaste Collectie
De nieuwe museumles ‘Het grote verhalenboek’ laat kleuters op een speelse manier kennis maken met het museum en de kunstwerken. Voor groep 3 t/m 8 is er ‘Toveren met kleuren en lijnen’. Deze nieuwe museumles vertelt van alles over beeldaspecten als kleur, compositie en licht en is uit te breiden met een workshop.

Voortgezet Onderwijs
De grote ogen van Kees van Dongen
Voor alle niveaus van het Voortgezet Onderwijs is het mogelijk een rondleiding te boeken bij de tentoonstelling De grote ogen van Kees van Dongen. Deze interactieve rondleiding is uit te breiden met een workshop. Voor leerlingen van de bovenbouw HAVO/ VWO is er een kijkwijzer ontwikkeld. Docenten kunnen zich voor bereiden met behulp van de docentenhandleiding. De handleiding is gratis te downloaden op www.boijmans.nl, onder kopje ‘onderwijs’.

Vaste Collectie
Voor alle leerlingen van het Voortgezet Onderwijs is het nu mogelijk om het programma ‘Museumtheater’ te volgen. Na afloop van een museumbezoek spelen de leerlingen in het nabijgelegen Ro Theater onder leiding van een theaterdocent een scène met één van de kunstwerken als inspiratiebron. Leerlingen van bovenbouw HAVO/VWO kunnen dit schooljaar zelfstandig met een multimediatour het museum door en vanaf januari 2011 is er voor de Midden/bovenbouw HAVO/VWO een kijkwijzer over de hoogtepunten bij de vaste collectie van het museum beschikbaar.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze programma’s of om te reserveren, zie www.boijmans.nl, kopje ‘onderwijs’.
Voor vragen kunt u terecht bij de afdeling Educatie & Publieksbegeleiding: educatie@boijmans.nl of 010-4419 471 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 11 tot 15 uur).

Terug