Nieuwsbrief
Grote ogen in het museum
Najaar 2010

Boijmans TV gaat weer van start

Na een succesvol eerste seizoen met gemiddeld 140.000 kijkers per aflevering gaat Boijmans TV op dinsdag 12 oktober weer van start op TV Rijnmond met nieuwe afleveringen.

Beveliger Arie tuurt in de kelder van Cattelan en vraagt kunstenaars het hemd van het lijf
Beveliger Arie tuurt in de kelder van Cattelan en vraagt kunstenaars het hemd van het lijf

In Boijmans TV vormt het museumgebouw een afwisselend decor voor telkens drie hoofdrolspelers: een topwerk uit de collectie, een spraakmakende kunstenaar die in het museum exposeert en een museumbezoeker die zich hier in een andere wereld waant.

Op dit moment wordt het eerste seizoen van Boijmans TV herhaald op TV Rijnmond (elke dinsdag om 17.30 uur). Vanaf 12 oktober zijn er weer wekelijks nieuwe afleveringen te zien.

Elke aflevering is ook te zien via de digitale kabel en uiteraard na uitzending te zien op arttube.boijmans.nl.

De televisieserie Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, RTV Rijnmond en Ro Theater, ontwikkeld met steun van het VSBfonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties en het Rotterdam Media Fonds. De serie is geproduceerd door het Rotterdamse productiebureau Popov Film van Dragan Bakema en Kuba Szutkowski. Regie: Sander Burger en Jetse Batelaan.
 

Terug