Nieuwsbrief
Grote ogen in het museum
Najaar 2010

Gratis Wifi in de Espressobar

Dat de espressobar in het Museum Boijmans Van Beuningen de lekkerste koffie serveert wist iedereen natuurlijk al, maar dat er nu gratis op het net gesurft kan worden is nieuw. Niet alleen bezoekers van het museum genieten regelmatig van een heerlijk kopje koffie, de inspirerende omgeving van de espressobar trekt ook veel niet -bezoekers aan.

De Espressobar, foto: Fred Ernst
De Espressobar, foto: Fred Ernst

De Espressobar is de ideale plek om even te ontspannen na een dag door het museum dwalen, maar ook als ontmoetings- of werkplek. Met de eigen laptop en het gratis Wifi kunnen alle prachtige stukken uit de collectie van het museum bovendien nog een keer bekeken worden op collectie.boijmans.nl. Ook de nieuwste films op arttube.boijmans.nl, het online video kanaal van het museum, kunnen onder het genot van een kopje koffie uit de luie stoelen van de espressobar bekeken worden.

Behalve de Espressobar is er in het gratis entreegebied van het museum meer te zien. De museumwinkel heeft bijvoorbeeld een uitgebreide collectie kunstboeken, monografieën, overzichtswerken en catalogi die informatie geven over de collectie en de tijdelijke tentoonstellingen. Het kunstenaarsduo Lutz & Guggisberg presenteert hun ideale atelier in een grote museumruimte op de begane grond. Ook Pipilotti Rist heeft een ruimte van het museum overgenomen. In het trappenhuis is de video-installatie ‘Laat je haar neer’ te zien. Bezoekers kunnen in een groot uitgespannen kleurrijk net van dik touw klimmen en de video’s van Pipilotti Rist bekijken. In het prentenkabinet van het museum zijn regelmatig verschillende presentaties van prenten, tekeningen en werken uit de collectie te zien. Het entreegebied sluit af met de Kunst Studio. Deze studio is voor jong en oud ingericht en toont onder andere de leukste films van arttube.boijmans.nl.
 

Terug