Nieuwsbrief
Grote ogen in het museum
Najaar 2010

Doe mee aan de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd

Pozie, t is maar aanstellerij. Dat hoor je vaak. Maar dan, wat is een mens zonder aanstellerij? Een dooie wandelstok, en geen toverhazelaar. Juryvoorzitter Gerrit Komrij.

De Turing Nationale Gedichtenwedstrijd is de eerste nationale poëzieprijs die iedereen kan winnen. De prijs voor het beste gedicht bedraagt tienduizend euro en publicatie door uitgeverij Augustus, die de winnende top 100 in een bundel publiceert. Inzenden kan tot 1 november 2010. De prijsuitreiking vindt plaats op de vooravond van Gedichtendag, op woensdag 26 januari 2011.

De Jury van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd bestaat uit juryvoorzitter Gerrit Komrij en jurylid en Turing Foundation bestuurslid Alexander Ribbink. De jury wordt dit jaar versterkt door cabaretière/presentatrice/schrijfster Claudia de Breij, dichter/dendrochronologe Esther Jansma en dichter/zanger Huub van der Lubbe. Het idee is simpel: het gedicht dat de jury het beste vindt, wint. De jury weet niet wie de auteurs zijn en tot de avond van de prijsuitreiking blijven deze anoniem.

Waarom een Turing Nationale Gedichtenwedstrijd?
De Poëzieclub en de Turing Foundation willen dat er in Nederland meer mensen gaan genieten van poëzie. Het concept van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd is in Engeland bekend onder de naam National Poetry Competition. Het is daar sinds 1978 een groot succes; ieder jaar doen duizenden mensen mee.Een wedstrijd als deze genereert aandacht voor poëzie, (on)bekende dichters en nieuwe dichttalenten. De Turing Foundation heeft zich voor een periode van vijf jaar verbonden aan de Nationale Gedichtenwedstrijd en doneert in totaal
€ 250.000 aan dit project.

Meedoen? Kijk op www.nationalegedichtenwedstrijd.nl

Terug