Nieuwsbrief
Grote ogen in het museum
Najaar 2010

Stem op Boijmans voor de Museumprijs 2010!

Museum Boijmans Van Beuningen is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2010. De jury oordeelde dat het museum met zijn gevarieerde presentaties nieuwsgierigheid opwekt. Bovendien bereikt het museum nieuwe bezoekersgroepen met zijn publieksvriendelijke houding en innovatieve initiatieven, zoals Boijmans TV. Nog tot half november kunt u stemmen op Museum Boijmans Van Beuningen!

Museum Boijmans Van Beuningen, Merry-go-round garderobe Wieki Somers
Museum Boijmans Van Beuningen, Merry-go-round garderobe Wieki Somers

Museum Boijmans Van Beuningen maakt (samen met Museum de Fundatie in Zwolle en het Stedelijk Museum Schiedam) kans op de Museumprijs 2010 en een bedrag van €100.000. De BankGiro Loterij Museumprijs wordt dit jaar uitgereikt aan een museum voor beeldende kunst dat zijn collectie op een publieksvriendelijke en innovatieve manier presenteert. Uit de aanmeldingen selecteerde een vakjury de drie musea.
Tot en met zondag 14 november kunt u stemmen via internet of per SMS om te bepalen welk museum dit jaar de Museumprijs wint. Bovendien maakt u dan kans op een reischeque van Hotelplan ter waarde van 1.500 euro.

De jury over Museum Boijmans Van Beuningen
“Vanwege de uitgekiende variatie van presentaties die naast elkaar te zien zijn, roept de programmering in brede kring nieuwsgierigheid op. Openingen worden gebundeld georganiseerd als laagdrempelige publieksevenementen en zo door sterk uiteenlopende groepen bezocht. De herinrichting van de binnenplaats en entree symboliseert de open houding waarmee bezoekers verwelkomd worden. Met innovatieve initiatieven als Boijmans TV weet het museum ongetwijfeld een nieuw publiek te bereiken.”

Museumprijs
De Museumprijs geldt als een prestigieuze publieksprijs in de Nederlandse museumwereld. De prijs bestaat sinds 1990 en is daarmee de eerste Museumprijs in Nederland. Inmiddels rekent de Museumprijs zich met meer dan 52.000 stemmers in 2009 tot een van de grootste culturele publieksprijzen. De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij in samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging.

Helpt u ons de Museumprijs in de wacht te slepen? Stem dan nu! 
 

Terug