Nieuwsbrief
Grote ogen in het museum
Najaar 2010

Seizoensopening

De directeur van Museum Boijmans Van Beuningen nodigt u uit voor de feestelijke seizoensopening op zaterdag 18 september om 16.00 uur.

Uitnodiging seizoensopening 18 september 2010
Uitnodiging seizoensopening 18 september 2010

Zaterdag 18 september is het zover. De hoogtepunten van de oorspronkelijk Rotterdamse kunstenaar Kees van Dongen zijn eindelijk weer bijeen in Museum Boijmans Van Beuningen. Tijdens deze feestelijke seizoensopening wordt de prachtige tentoonstelling ‘De grote ogen van Kees van Dongen’ geopend door burgemeester Ahmed Aboutaleb tezamen met enkele speciale gasten. Naast deze belangrijke schilderijenverzameling opent ook ‘The Horseman's Kitchenette (When Demons Cook)’ van Ronald Cornelissen, en interventie # 15- Lutz & Guggisberg - Het atelier in de hemel.

Programma
11.00 uur Museum geopend. U kunt de tentoonstellingen bezoeken of deelnemen aan het activiteitenprogramma.
14.00-14.30 uur Opening ‘The Horseman's Kitchenette (When Demons Cook)’ van Ronald Cornelissen.
15.00-16.00 uur Lezing over Kees van Dongen door gastconservator Anita Hopmans.
16.00-18.00 uur Officiële opening van de tentoonstelling ‘De grote ogen van Kees van Dongen’ door de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, en bijzondere gasten. Vooruitblik op het komende seizoen door Sjarel Ex. Afsluiting met feestelijke borrel met muziek.

Naast bovenstaand programma zijn er de hele dag gratis workshops, rondleidingen, lezingen en andere activiteiten voor jong en oud. De toegang tot het museum en deelname aan de activiteiten zijn gratis. Het museum is geopend van 11.00-18.00 uur. Voor het volledige programma zie www.boijmans.nl

Terug