Nieuwsbrief
Zomernieuwsbrief: Kunst in Boijmans en in de haven
20 juni 2010

Jeugdvakantieland: Boijmans in Ahoy

Deze zomer is het feest in Ahoy Rotterdam en Museum Boijmans Van Beuningen doet mee. Bezoek met de kinderen het grootste speelplein van Rotterdam: Jeugdvakantieland in Ahoy. Het evenement opent op maandag 26 juli haar deuren voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en heeft een heleboel leuke activiteiten in petto.

Jonge bezoeker bij het schilderij van Pieter Bruegel  de Oude, De toren van Babel, c. 1560. Museum  Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. Foto: Rinnie Bleeker
Jonge bezoeker bij het schilderij van Pieter Bruegel de Oude, De toren van Babel, c. 1560. Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. Foto: Rinnie Bleeker

26 juli t/m 6 augustus 2010

Museum Boijmans Van Beuningen brengt, samen met het Nederlands Fotomuseum en Villa Zebra, het beste uit eigen huis naar Jeugdvakantieland. De drie musea zijn samengevoegd tot één groot kunsteiland, waar kinderen kunnen kijken, spelen, knutselen en op de foto gaan.

Zo kunnen kinderen in een klein kamertje, Boijmans in het klein, even rustig de tijd nemen voor een van de belangrijkste schilderijen uit de eigen collectie: De Toren van Babel. Het Fotomuseum laat kinderen zien hoe een bekende fotograaf uit allerhande stukjes en beetjes nieuwe beelden samenstelt. Op deze manier mogen kinderen een eigen landschapcollage bij elkaar knippen en plakken. Bij Villa Zebra, kunnen kinderen een stad op hun eigen hand knutselen. Heel handig want er is ook nog een fotohokje waar het landschap en de stad samen als een nieuw schilderij op de foto mag. De foto krijgen kinderen direct mee.

Het is ook mogelijk om meer te zien van de drie musea: kinderen kunnen meedoen aan het Grote Collectie Rotterdam Memoryspel!

Jeugdvakantieland is tijdens het weekend gesloten. Toegang voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, ouders en begeleiders vanaf 18 jaar.

Voor meer informatie zie: www.jeugdvakantieland.nl

Terug