Nieuwsbrief
Zomernieuwsbrief: Kunst in Boijmans en in de haven
20 juni 2010

Boijmans TV groot succes

De nieuwe televisieserie Boijmans TV is een groot succes. De eerste aflevering trok 84.000 kijkers en de derde aflevering werd bekeken door zo'n 140.000 mensen.

Aflevering 2 Mooi Lelijk, foto: Marieke de Blaaij
Aflevering 2 Mooi Lelijk, foto: Marieke de Blaaij

Woensdag 26 mei om 17.40 uur is het alweer tijd voor de laatste aflevering voor de zomerstop. Hierin neemt de rondleidster een groep bejaarde Chinezen meen naar 'Petit Danseuse' van Edgar Degas. Na de zomer gaat Boijmans TV weer verder met nog zeven afleveringen. Boijmans TV wordt wekelijks uitgezonden op de regionale zender TV Rijnmond.

Boijmans TV is een nieuw programma over kunst, naar een idee van Wilfried de Jong. Het is meer dan een kunstmagazine. Niet alleen ontmoeten we de kunstenaar, maar ook de museumbezoeker, suppoost en de medewerker van de technische dienst.

In iedere aflevering van Boijmans TV worden de drie personages gevolgd. De rondleider neemt elke aflevering een groep mensen mee door de vaste collectie. Telkens licht zij een ander bijzonder kunstwerk uit. De suppoost voert elke keer een gesprek met een kunstenaar om erachter te komen wat in het hoofd van deze kunstenaar speelt. De medewerker van de technische dienst stuit op allerhande spannende situaties, terwijl hij in de zalen van het museum een lamp vervangt of een plint vastzet.

De televisieserie Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, RTV Rijnmond, Popov film en RO Theater, ontwikkeld met steun van het VSBfonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties en het Rotterdam Media Fonds. Regie: Sander Burger en Jetse Batelaan.

Elke aflevering van Boijmans TV is na uitzending ook te zien op ArtTube, het online videokanaal van Museum Boijmans Van Beuningen en op de website van RTV Rijnmond.

Terug