Nieuwsbrief
Zomernieuwsbrief: Kunst in Boijmans en in de haven
20 juni 2010

Online collectie

Sinds kort is een groot deel van de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen ook online toegankelijk.

Kunst Studio: Boijmans Online, foto: Frank de Bruijn
Kunst Studio: Boijmans Online, foto: Frank de Bruijn

De nieuwe website over de online collectie toont een selectie van honderden hoogtepunten uit de museumcollectie. Niet alleen schilderijen, maar ook tekeningen, prenten, kunstnijverheid en sculpturen zijn te vinden in de online collectie. De werken zijn voorzien van een foto, informatieve teksten, wetenschappelijke informatie en speciaal geselecteerde links en video’s van ArtTube, het online videokanaal van het museum.

Taggen
U kunt meehelpen om deze website beter te laten functioneren. Tijdens het ontwikkelen van de online collectie hebben we gemerkt dat bezoekers vaak heel andere (tref)woorden gebruiken bij het beschrijven of zoeken van museumstukken, dan de conservatoren of registrars van het museum.

We hebben het daarom mogelijk gemaakt voor bezoekers van de online collectie om hun eigen tags (trefwoorden) toe kennen aan de objecten. Dit verbetert niet alleen de vindbaarheid, maar maakt het ook mogelijk andere verbanden binnen de collectie zichtbaar te maken; bijvoorbeeld door alle objecten te vinden die rood zijn, of alle werken waarop een hond wordt afgebeeld.

Hoe meer tags, hoe beter de vindbaarheid van de objecten in de collectie: dus log in en tag mee!

Kunst Studio: Boijmans online
Op dit moment is in de Kunst Studio, de educatieve ruimte van het museum, een tentoonstelling te zien over ArtTube en de online collectie. Hier kunt u alle functies van deze online presentatieplekken van Museum Boijmans Van Beuningen zien en uitproberen. U krijgt uitleg en meer inzicht in de diverse lagen die aanwezig zijn en te onderzoeken zijn in de nieuwe websites van Museum Boijmans Van Beuningen.

De online collectie wordt mogelijk gemaakt door een genereuze bijdrage van het VSBfonds. Dit fonds is partner in educatie van het museum en ondersteunt ook drie andere platforms: de Kunst Studio, het online videokanaal ArtTube en het televisieprogramma Boijmans TV.

Terug