Nieuwsbrief
Nieuwsbrief april 2010
April 2010

Nieuwe aanwinst: Apollo van Nicolai

De populaire voetbalkooi die sinds 2008 de binnenplaats van het museum siert, het kunstwerk Apollo van Olaf Nicolai, maakt nu deel uit van de museumcollectie. Ook deze zomer is iedereen dus van harte welkom om een balletje te komen trappen.

Foto: Bob Goedewaagen
Foto: Bob Goedewaagen

Bij de bezoekers van Museum Boijmans Van Beuningen staat het kunstwerk Apollo beter bekend als de ‘voetbalkooi’. De kooi siert sinds enige jaren de binnenplaats van het museum en blijkt een enorm succes. Vooral kinderen vinden het geweldig om een balletje te trappen in een kunstwerk. Voor het museum aanleiding om het werk aan te kopen voor de collectie.

De bewegingen van de spelers worden gereflecteerd in de spiegels van Apollo en genereren daarmee een stroboscopisch effect. Ontwerpbureau Thonik, verantwoordelijk voor de huisstijl van het museum, heeft in samenspraak met Olaf Nicolai een ontwerp gemaakt voor de vloer van de binnenplaats. De vloerschildering versterkt het lijnenspel en de spiegelingen van Apollo.

Tegelijkertijd verschijnt de gelijknamige kunstenaarspublicatie van Olaf Nicolai, uitgegeven door het museum. Deze publicatie is verkrijgbaar bij de museumwinkel voor €14,50.

Deze aankoop is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het H+F Mecenaat van Han Nefkens.

Terug