Nieuwsbrief
Nieuwsbrief april 2010
April 2010

De valse Vermeers van Van Meegeren

Han van Meegeren (1889-1947) was een meestervervalser. De tentoonstelling toont zijn techniek, zijn succes en uiteindelijke ondergang.

Han van Meegeren (1889-1947), De Emmausgangers, Doek, 118 x 130,5 cm, Collectie Museum Boijmans Van Beuningen.
Han van Meegeren (1889-1947), De Emmausgangers, Doek, 118 x 130,5 cm, Collectie Museum Boijmans Van Beuningen.

12 mei – 22 augustus 2010

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert in “De valse Vermeers van Van Meegeren” beroemde vervalsingen van de hand van Han van Meegeren. Van Meegeren sprong handig in op de wens van kunsthistorici om vroeg werk van Johannes Vermeer te ontdekken. Op verdenking van samenwerking met de nazi’s bekende Van Meegeren in een beroemd geworden rechtszaak dat hij oude meesters had vervalst, waaronder enkele Vermeers. Ook Museum Boijmans Van Beuningen had een valse Vermeer van Van Meegeren aangekocht. De tentoonstelling brengt zijn techniek, zijn meesterstukken en zijn ontmaskering in beeld.

Tegelijkertijd met “De valse Vermeers van Van Meegeren” presenteert Mauritshuis Den Haag “De jonge Vermeer”. De presentatie toont aan de hand van drie jeugdwerken de ontwikkeling van Johannes Vermeer. U ontvangt tegen inlevering van een Boijmans entreekaart bij Mauritshuis Den Haag € 1,50 korting op de reguliere toegangsprijs van € 12. Het ticket is geldig gedurende de tentoonstelling. Niet geldig i.c.m. andere kortingen.

Terug