Nieuwsbrief
Nieuwsbrief april 2010
April 2010

Wat gebeurt er in Boijmans TV?

Elke aflevering een nieuw kunstwerk uit de collectie, andere kunstenaars en bijzondere bezoekers in de spotlight.

Moslima's op bezoek, aflevering 1, videostill
Moslima's op bezoek, aflevering 1, videostill

Aflevering 1: Opening Night
De rondleidster, gespeeld door actrice Jacqueline Blom van het RO Theater, neemt een groep moslima´s uit Delfshaven mee naar de Toren van Babel van Pieter Bruegel. Mimespeler Yahya Gaier is een medewerker van de technische dienst en verbaast zich over de diverse bezoekers. Rogier Philipoom van het RO Theater voert als suppoost een bijzonder gesprek door een gat in de vloer in het museum met kunstenaar Carsten Höller. Deze kunstenaar heeft op dit moment een solotentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen.

Sneakpreview volgende afleveringen
Elke aflevering van Boijmans TV worden de drie personages gevolgd. De rondleidster neemt elke aflevering een groep mensen mee door de vaste collectie. Telkens licht zij een ander bijzonder kunstwerk uit. De suppoost voert elke keer een gesprek met een kunstenaar om erachter te komen wat in het hoofd van deze kunstenaar speelt. De medewerker van de technische dienst stuit op allerhande spannende situaties, terwijl hij in de zalen van het museum een lamp vervangt of een plint vastzet.

In de tweede aflevering neemt de rondleidster een groep bodybuilders naar het werk 'I'm too sad to tell you' van Bas Jan Ader, waar zij tot tranen toe worden ontroerd. Twee weken later staat zij met een groep goochelaars bij 'De Emmaüsgangers' van meestervervalser Han van Meegeren. In de laatste uitzending neemt ze een groep bejaarde Chinezen naar 'Petit Danseuse' van Edgar Degas.

Kunstenaars die hun werk tonen in Museum Boijmans Van Beuningen worden uitgehoord door de suppoost over hun ideeën en fantasieën in de kelder van Maurizio Cattelan. In de derde aflevering geeft de Rotterdamse kunstenaar Anne Wenzel antwoord op al zijn vragen en in de zesde aflevering op 26 mei mag Joep van Lieshout antwoord geven op de vragen van de suppoost.

Terug