Nieuwsbrief
Nieuwsbrief april 2010
April 2010

Meer over de gezichten van Boijmans TV

Wie maken Boijmans TV eigenlijk?

Opnames Boijmans TV, aflevering 2, foto: Marieke de Blaaij
Opnames Boijmans TV, aflevering 2, foto: Marieke de Blaaij

De televisieserie Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, Popov Film en RO Theater.

Boijmans TV is een nieuw programma over kunst, naar een idee van Wilfried de Jong. De meeste mensen kennen Wilfried de Jong van 'Waardenberg en De Jong' en afgelopen jaar maakt hij de succesvolle serie ’24 uur met…’ voor de VPRO.

Boijmans TV wordt geregisseerd door Sander Burger. Hij presenteerde dit jaar op het International Film Festival Rotterdam zijn nieuwste speelfilm Hunting&Zn. Met in de hoofdrol Dragan Bakema. Deze acteur is de eigenaar van productiebureau Popov Film. 

Het RO Theater is intensief betrokken bij de productie van de televisieserie. Jetse Batelaan neemt een deel van de regie voor zijn rekening. De RO-acteurs Rogier Philipoom, Hannah van Lunteren (bewakers), Jacqueline Blom (rondleidster) en Yahia Gaier (medewerker technische dienst) komen in elke aflevering terug.

Een redactie is verantwoordelijk voor de inhoud van Boijmans TV. Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans Van Beuningen, is een van de redactieleden. De redactie wordt geleid door Els Hoek. Zij is werkzaam geweest als redacteur bij Opium TV (AVRO) en Laat op de Avond na een korte Wandeling (VPRO).

Terug