Nieuwsbrief
Nieuwsbrief voorjaar 2010
februari 2010

Museumwinkel

Cadeaus vinden op plekken waar u misschien niet aan denkt... in Museum Boijmans Van Beuningen zit een bijzondere designwinkel.

Museumwinkel, foto Hans Wilschut
Museumwinkel, foto Hans Wilschut

U haalt er de betere designcadeaus voor jong en oud en bladert er in de mooiste catalogi: de museumwinkel van het Museum Boijmans Van Beuningen is dé plek voor ware designfanaten. De winkel, die van binnen en buiten een en al vitrine is, werd in 2008 ontworpen door Bertjan Pot. De shop staat vol met kleine weggeefitems en luxe cadeaus. Kunstboeken, strakke sieraden en design van bekende kunstenaars zijn hier uitgestald. Behalve van Rotterdamse ontwerpers als Hella Jongerius en Richard Hutten, zijn ook items te koop van internationale grootheden als Karim Rashid, Ron Arad, Frank Gehry en anderen. Ook bekende designmerken als Goods, Royal VKB en Normann Copenhagen zijn aanwezig.
Vergeet met een ‘Hella’ in de tas en een zeefdruk uit de Kunst4Kids collectie onder de arm, de (gratis) tentoonstellingen achter het entreegebied niet. Iedere paar maanden zijn hier bijzondere tentoonstellingen te zien van verschillende kunstenaars.
Andere eyecatchers in het entreegebied zijn de zwevende steen van Wim T. Schippers en de meest bewegelijke selfservice garderobe van Nederland.

Terug