Nieuwsbrief
Nieuwsbrief voorjaar 2010
februari 2010

Ritsue Mishima

Laat u van 6 februari t/m 30 mei verleiden door de glazen objecten van glaskunstenaar Ritsue Mishima, opgesteld in een Japanse zen tuin.

De Japanse glaskunstenaar Ritsue Mishima (Kyoto 1962) exposeert glazen objecten in een speciaal aangelegde wintertuin binnen de muren van het museum. Het merendeel van de circa dertig objecten is door Mishima speciaal gemaakt voor deze tentoonstelling. De objecten staan laag bij de grond opgesteld.

Ritsue Mishima werkte als stylist voor reclamebureaus en begon in 1985 met het ontwerpen van kunstinstallaties met bloemen.  In 1996 gaf ze zich in haar nieuwe woonplaats Venetië over aan de creatie van glazen objecten. Vanaf dat moment maakt Mishima, in samenwerking met de glasmeesters van Murano, kristalheldere glazen werken. Ieder object heeft een eigen leven, karakter en identiteit. De energie die er tijdens het blazen en vormen is ‘ingestopt’, zit gevangen in de vazen. Het licht wordt door ieder object dan ook op een andere manier weerkaatst. Voor de vormen van haar werken heeft Mishima zich laten inspireren door natuurlijke objecten in het heelal.

Mishima woont en werkt afwisselend in Tokyo en Venetië. In binnen- en buitenland vinden regelmatig exposities plaatst van haar werken. In Londen ontving ze in 2001 de Giorgio Armani prijs voor beste kunstenaar op de Sotheby’s Contemporary Decorative Arts Exhibition.

Terug