Nieuwsbrief
Nieuwsbrief voorjaar 2010
februari 2010

Revolving Hotel Room

De afgelopen dagen is er hard gewerkt aan de installatie van de hotelkamer, die deel uitmaakt van de tentoonstelling. Vanaf 6 februari zijn de eerste gasten welkom!

Carsten Höller, Revolving Hotel Room in Guggenheim New York, 2008, foto: Attilio Maranzano
Carsten Höller, Revolving Hotel Room in Guggenheim New York, 2008, foto: Attilio Maranzano

Tijdens de tentoonstelling Divided Divided is het voor iedereen mogelijk om een exclusieve nacht in het museum door te brengen. Heeft u uw kans gegrepen? De hotelkamer is inmiddels geheel volgeboekt!

Roterende hotelkamer
Gasten van de sculptuur Revolving Hotel Room hebben dag en nacht vrij toegang tot het gehele museum onder begeleiding van een privé butler en kunnen uitrusten in deze traag roterende hotelkamer. Luxe faciliteiten zijn aanwezig - zoals roomservice, een rijkelijk gevulde minibar, badkamer en toilet - voor een comfortabel verblijf in Museum Boijmans Van Beuningen. Vanaf 11.00 uur in de ochtend maakt de hotelkamer weer deel uit van de tentoonstelling Divided Divided van Carsten Höller en bevinden de hotelgasten zich te midden van het museumpubliek.

Revolving Hotel Room bestaat uit drie roterende schijven die een volledig ingerichte hotelkamer dragen. Een garderobekast, een bureau met stoelen en een tweepersoonsbed staan verdeeld op de schijven. Een vierde schijf draagt de andere schijven die heel traag roteren. Het Guggenheim Museum in New York presenteerde vorig jaar de hotelkamer met groot succes.

Laatste kans!
Museum Boijmans Van Beuningen en Art Rotterdam veilen de laatste, nog beschikbare nacht, 20 maart 2010, via de website van Art Rotterdam. U kunt uw bod uitbrengen vanaf 4 februari.
(De opbrengst van de veiling komt ten goede van de realisatie van de tentoonstelling en de hotelkamer.)

Terug