Nieuwsbrief
Onderwijs najaar 2009
30 oktober

Tentoonstelling The Art of Fashion

Dit najaar staat het museum in het teken van mode. De spectaculaire tentoonstelling The Art of Fashion (nog te zien tot en met 10 januari 2010) laat kleding zien op het snijvlak van mode en kunst. Mode als inspiratie voor kunst en vice versa.

Viktor en Rolf ontwierpen bijvoorbeeld een jurk die een heerlijk bed lijkt. Ook maakten zij een jurk met een spotlight-constructie. Naast dit beroemde ontwerpersduo is er ook werk te zien van onder andere Hussein Chalayan en Walter van Beierendonck. Mode die kunst lijkt, of kunstige mode?
Voor diverse onderwijsniveaus kunt u een verrassende interactieve rondleiding over de tentoonstelling bespreken.

Meer informatie op www.boijmans.nl

The Art of Fashion is samengesteld door gastconservatoren José Teunissen (lector ArtEZ Arnhem) en Judith Clark (tentoonstellingsmaker, Londen). De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door het H+F Fashion on the Edge programma van schrijver en kunstverzamelaar Han Nefkens, en door de Mondriaan Stichting, SNS Reaal Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De Nederlandse ELLE bestaat dit jaar 20 jaar en is media-partner. De tentoonstelling is hoofdonderdeel van het officiële programma van Holland Art Cities.

Terug