Nieuwsbrief
Winter 2009
december 2009

Winnaar Rotterdam designprijs 2009

studio Joost Grootens heeft de geldprijs van 15.000 gewonnen voor zijn visie op design.

Joost Grootens neemt de prijs in ontvangst van Alice Rawsthorn, foto: Fred Ernst
Joost Grootens neemt de prijs in ontvangst van Alice Rawsthorn, foto: Fred Ernst

Op zondag 29 november is in het Paviljoen van Museum Boijmans Van Beuningen de prijswinnaar van de editie 2009 bekend gemaakt door Alice Rawsthorn, lid van de internationale jury. De Rotterdam designprijs 2009 is gewonnen door studio Joost Grootens met de serie Atlassen.

De kwaliteit van zijn werk is door de internationale jury unaniem omschreven als eigentijds en van wereldklasse. Zijn mentaliteit bevalt de jury: ‘Grootens hecht groot belang aan de helderheid van de informatie. Zijn ontwerp beoogt duidelijk de lezer te dienen. Ontwerpen is bij Grootens geen egotistische actie, noch de verbeelding van een particuliere visie. Het resultaat is tegelijk schitterend en functioneel.’

Gorilla wint publieksprijs
De publieksprijs 2009 is uitgereikt aan Gorilla. Na een spannende eindrace heeft het publiek haar stem uiteindelijk aan deze genomineerde gegeven: Gorilla kreeg in totaal 1953 stemmen. Gorilla won met de visuele column in de Volkskrant.

Het verslag van de keuze van de nominatiecommissie en het oordeel van internationale jury is uitgebracht in de publicatie Rotterdam designprijs 2009. Meer informatie: www.designprijs.nl

studio Joost Grootens is ook te zien op ArtTube: http://arttube.boijmans.nl/video/02joostgrootens_nl/?lang=en

De prijswinnaars zijn samen met de andere genomineerden nog tot en met 10 januari 2010 te zien in Museum Boijmans Van Beuningen.

Terug