Nieuwsbrief
Winter 2009
december 2009

Radio Rood - Moritz Ebinger

Vanuit het entreegebied van Museum Boijmans Van Beuningen zendt de Zwitserse kunstenaar Moritz Ebinger vanaf 19 december live radio uit. De toren van het museum dient als 'rode' zendmast. Elke zondag vanaf 14.00 uur kan iedereen live luisteren naar Radio Rood op 107.5 FM.

Moritz Ebinger, maquette Radio Rood, 2009, foto: Kees Spruijt
Moritz Ebinger, maquette Radio Rood, 2009, foto: Kees Spruijt

19 december - 7 februari 2010

Moritz Ebinger bouwt een radiostudio met o.a. microfoons, tafels, stoelen, pennen, platenspelers en andere objecten. Alle objecten bedekt hij met een dikke laag rode verf. Vanuit deze studio in het entreegebied van het museum maakt Ebinger radio-uitzendingen over de kleur rood. Hij interviewt kunstenaars, politici, theoretici, ontwerpers en vele anderen.

Van 19 december 2009 tot en met 7 februari 2010 kan iedereen elke zondag live luisteren naar Radio Rood op 107.5 FM. In de uitzendingen praat Ebinger over zijn fascinatie voor de kleur rood, als symbool voor de liefde, haat, romantiek, vuur, communisme etc. Volgens Ebinger is het mogelijk om meer diepgaande gesprekken te voeren door concentratie op een kleur.

De live uitzendingen van Moritz Ebinger op zondag kan men ook thuis via de website beluisteren. Vanaf 19 december kan men op internet en bij de radiostudio in Museum Boijmans Van Beuningen continu naar Radio Rood luisteren.

Meer informatie: www.radiorood.nl

Terug