Nieuwsbrief
Zomer 2009
Zomer 2009

Modeontwerpwedstrijd jongeren

Naar aanleiding van de tentoonstelling The Art of Fashion (19.09.09- 10.01.10), die kleding laat zien op het snijvlak van kunst en mode, organiseert Museum Boijmans Van Beuningen een modeontwerpwedstrijd voor jongeren van 15 tot en met 25 jaar.

Opdracht modeontwerpwedstrijd
Het is de bedoeling dat jongeren zich laten inspireren door de tentoonstelling en een ontwerp maken van materialen die normaal gesproken niet voor kleding worden gebruikt: een jurk van papier bijvoorbeeld zoals van Hussein Chalayan in de expositie of een gilet van afvalmaterialen, zoals het Gilet en Porceleine van Martin Margiela.

Inzendingen en prijs
De deelnemers moeten uiterlijk 23 november hun ontwerp (tekening, schets, foto of uitgewerkt kledingstuk) met begeleidende tekst inleveren. Een deskundige jury onder leiding van José Teunissen zal tien ontwerpen selecteren. De genomineerde ontwerpen worden tijdens een speciale presentatie op 10 januari in het museum getoond.

De winnaar mag een dag meelopen met een Nederlandse ontwerper en krijgt een geldprijs van 250 euro! Het winnende ontwerp zal tevens een aantal maanden in het museum te zien zijn.

Kijk voor meer informatie over de wedstrijd, de inzendingseisen en de tentoonstelling op www.boijmans.nl onder het kopje ‘activiteiten’.

Vriendelijke groet,

Tessel Peperkamp
peperkamp@boijmans.nl

Deze wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door:

De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door:

Terug