Nieuwsbrief
Herfst 2009: The Art of Fashion
september 2009

Rotterdam designprijs 2009

In Museum Boijmans Van Beuningen worden op 19 september de tien nominaties van de Rotterdam designprijs 2009 bekendgemaakt. De ontwerpen worden tentoongesteld tot 10 januari 2010.

Museum Boijmans Van Beuningen toont de tien nominaties van de Rotterdam designprijs 2009. De meest toonaangevende creatieve visies van de afgelopen twee jaar worden in een groepstentoonstelling gepresenteerd. De genomineerden geven een weerspiegeling van de kwaliteiten van het Nederlandse ontwerp van dit moment. Een internationale jury kiest tijdens deze tentoonstelling de prijswinnaar uit de genomineerden. De jury bestaat uit Alice Rawsthorn (design criticus Herald Tribune, Londen), Rick Poynor (design schrijver, Londen) en Patrizia Moroso (artistiek directeur Moroso, Italië).

Symposium
Ter gelegenheid van de tiende editie van de Rotterdam designprijs én de tentoonstelling wordt een symposium georganiseerd. Op vrijdag 20 november organiseert Stichting Designprijs Rotterdam, Premsela, Dutch Platform for Design and Fashion en Museum Boijmans Van Beuningen een symposium over de stand van zaken van het Nederlandse ontwerp, bekeken vanuit een internationaal perspectief. Een aantal gerenommeerde buitenlandse gastsprekers laat zien hoe vooruitstrevend het Nederlands ontwerp is en hoe goed Nederlandse ontwerpers het doen in het buitenland. Wat zijn de nieuwe trends en hoe zal het Nederlandse ontwerp zich de komende jaren ontwikkelen?
Het programma staat vanaf 1 oktober op de website.

Tijdstip: vrijdag 20 november, 12.30 - 16.00 uur
Kosten: €15 (incl. entree)
Reserveren: www.boijmans.nl

Prijsuitreiking
Aansluitend aan het symposium op 20 november wordt de prijswinnaar bekend gemaakt door de internationale jury.

Terug