Nieuwsbrief
Herfst 2009: The Art of Fashion
september 2009

Modeontwerpwedstrijd

Je eigen ontwerp in Museum Boijmans Van Beuningen? Doen dan mee met de ontwerpwedstrijd die het museum speciaal voor jou heeft georganiseerd.

Hussein Chalayan, Airmail Dress, collectie Airmail Clothing, 1999, Tyvek, foto Matthew Pull, courtesy Hussein Chalayan
Hussein Chalayan, Airmail Dress, collectie Airmail Clothing, 1999, Tyvek, foto Matthew Pull, courtesy Hussein Chalayan

Wat?
Ben je tussen de 15 en 25 jaar en is mode ontwerpen je hobby of beroep? Of heb je het nog nooit gedaan en wil je het een proberen? Doe dan mee aan de modeontwerpwedstrijd die Museum Boijmans Van Beuningen naar aanleiding van de tentoonstelling The Art of Fashion: Installing Allusions organiseert. Je ontwerp wordt tentoongesteld in het museum.

Hoe?
Laat je inspireren door de tentoonstelling die kleding laat zien op het snijvlak van mode en kunst en maak een ontwerp van materialen die normaal gesproken niet voor kleding worden gebruikt: een jurk van papier bijvoorbeeld, of een rok van metaal.

Wanneer?
Lever uiterlijk 23 november je ontwerp (tekening, schets, foto of kledingstuk) in. Een aantal weken later worden de genomineerde ontwerpen tijdens een speciale presentatie in het museum getoond. Een deskundige jury kiest uiteindelijk een winnaar.

Voor meer inspiratie kun je deelnemen aan één van de workshops die dit jaar in het museum worden georganiseerd.

Kijk voor meer informatie over de wedstrijd, de workshops en de tentoonstelling op www.boijmans.nl onder het kopje Activiteiten.

De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door VSBfonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen.

Terug