Nieuwsbrief
Herfst 2009: The Art of Fashion
september 2009

Rinus van den Bosch

Vanaf 5 september presenteert het museum een selectie van meer dan honderd werken van de Haagse kunstenaar Rinus van den Bosch (1938 1996).

Oeuvre
Hij heeft een veelzijdig oeuvre nagelaten, bestaande uit onder meer tekeningen en schilderijen. Een groot deel van het oeuvre van Rinus van den Bosch is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven in zijn atelier. Deze tentoonstelling belicht aan de hand van een selectie van voornamelijk tekeningen uit zijn atelier de kwaliteiten van deze kunstenaar.

Eenvoud
In zowel figuratieve tot abstracte lijntekeningen en schilderijen met veelal poëtische titels toont Rinus van den Bosch de wereld en de mensen daarin. De minimale lijnvoering in de tekeningen is trefzeker. Zijn visie op de actualiteiten en het Den Haag van de jaren zeventig weet hij in deze lijnen te vatten. De schilderijen worden gekenmerkt door eenvoud, kleur en humor.

Catalogus
Naast de publicatie ‘Rinus’ met bijdragen van o.a. Peter Struycken, Dick Matena en Wim Beeren, is ook het biografisch essay ‘Flarden van een stem: Rinus van den Bosch (1938 - 1996)’ door Willem Otterspeer vanaf 19 september te koop in de museumwinkel. Tevens is het boek ‘Eidènai’ (weten dat door zien ontstaat) uit 1987, samengesteld door Rinus van den Bosch, en zijn compositie 'Regenlicht' aldaar verkrijgbaar. Dit laatste boek is vanaf 15 september beschikbaar in de winkel voor €59,50.

Opening
Op zaterdag 19 september openen schrijvers Tommy Wieringa, Willem Otterspeer en A.L. Snijders om 14.00 uur de tentoonstelling in het Auditorium. Tevens worden de twee nieuwe boeken over Rinus van den Bosch gepresenteerd.

Terug