Nieuwsbrief
Herfst 2009: The Art of Fashion
september 2009

Seizoensopening

Museum Boijmans Van Beuningen nodigt u van harte uit om zaterdag 19 september 2009 de feestelijke opening van het nieuwe museumseizoen bij te wonen.

De directeur van Museum Boijmans Van Beuningen nodigt u uit voor de feestelijke opening van het nieuwe museumseizoen op zaterdag 19 september. Het culturele seizoen gaat van start met de opening van de tentoonstelling The Art of Fashion: Installing Allusions, de solo-presentatie van Rinus van den Bosch, de Rotterdam designprijs 2009, de tentoonstelling Crush van Paul Kooiker en Interventie #12: Call Sheet van Ine Lamers.

Programma:

13.00 uur 
Ontvangst
Directeur Sjarel Ex heet u van harte welkom in het entreegebied.

13.10 uur
Genomineerden Rotterdam designprijs 2009
Peter van Ingen (voorzitter nominatiecommissie) maakt de tien genomineerden bekend en Ahmed Aboutaleb (burgemeester Rotterdam) opent de tentoonstelling in de Richard Serra zaal.

14.00 uur

Opening Rinus van den Bosch (1938 – 1996)
Schrijvers Tommy Wieringa en A.L. Snijders verrichten de opening in het Auditorium. 

15.00 uur
 
Lezing Paul Kooiker
De kunstenaar Paul Kooiker geeft naar aanleiding van zijn tentoonstelling Crush een lezing over zijn publicaties in het Auditorium.

15.30 uur
Opening en lezing The Art of Fashion: Installing Allusions
Gastconservator José Teunissen geeft een lezing over de tentoonstelling The Art of Fashion in het Auditorium. Aansluitend opening van de tentoonstelling met een performance van Nick Cave.

16.30 uur 
Opening seizoen / borrel
Directeur Sjarel Ex sluit de dag af met een blik op het nieuwe seizoen in het Restaurant en opent de tentoonstelling Crush van Paul Kooiker en Interventie #12 Call Sheet van Ine Lamers.

De gehele dag kunt u gratis deelnemen aan workshops, rondleidingen en activiteiten voor jong en oud. De toegang tot het museum en deelname aan alle activiteiten zijn gratis. Voor het volledige programma zie: www.boijmans.nl. Het museum is van 11.00 uur tot 18.00 uur geopend.

Terug