Nieuwsbrief
Zomer 2009
Zomer 2009

Brazil, ook bij de buren

Tot en met 23 augustus 2009

Brazil Contemporary bij het NAi, foto: Fred Ernst
Brazil Contemporary bij het NAi, foto: Fred Ernst

Ook de buren van Museum Boijmans Van Beuningen, het NAi en het Nederlands Fotomuseum, presenteren tentoonstellingen als onderdeel van Brazil Contemporary.

Locatie Nederlands Architectuurinstituut
Het NAi laat het publiek kennismaken met een van de grootste steden ter wereld: São Paulo. São Paulo is met haar smeltkroes van culturen en identiteiten dé afspiegeling van het hedendaagse Brazilië. De tentoonstelling brengt de bezoeker in aanraking met de niet te bevatten omvang, de sociale structuren en de bindende krachten van deze metropool.

Locatie Nederlands Fotomuseum
Het Nederlands Fotomuseum zoomt in op de razendsnel veranderende Braziliaanse beeldcultuur met zijn mengeling van hoog en laag, elitair en populistisch, kunstzinnig en toegepast. De tentoonstelling toont niet alleen fotografie, maar ook andere oude en nieuwe media, televisie en internet, en maakt een uitstapje naar mode en design.

Brazil Rotterdam 
In samenwerking met Rotterdam Festivals wordt de Rotterdamse zomer nog wat zwoeler met Braziliaanse jazz, films, street art en een speciale editie van het Zomercarnaval.

Terug