Nieuwsbrief
Zomer 2009
Zomer 2009

Rotterdam designprijs 2009

19 september 2009 – 10 januari 2010

Museum Boijmans van Beuningen toont dit najaar de meest toonaangevende creatieve visies van de afgelopen twee jaar uit de Nederlandse design. Uit meer dan 160 inzendingen van diverse ontwerpers, bureaus, opdrachtgevers en bemiddelaars worden op dit moment 10 genomineerden geselecteerd. Zij worden gedurende de opening op 19 september 2009 bekend gemaakt. Tijdens de tentoonstelling kiest een internationale jury de prijswinnaar.

Tentoonstelling
Rotterdam designprijs 2009 toont projecten en de ontwerpmotivatie van de 10 meest toonaangevende ontwerpers of opdrachtgevers van de afgelopen twee jaar. De tentoonstelling laat zien hoe actuele maatschappelijke en culturele ontwikkelingen het Nederlandse ontwerp beïnvloed hebben en welke opmerkelijke producten hieruit zijn voortgekomen. De inrichting van de tentoonstelling wordt verzorgd door ontwerpbureau Thonik.

Nationale prijs
De Rotterdam designprijs is een tweejaarlijkse, nationale prijs die de gemeenschappelijke kwaliteiten van het Nederlandse ontwerp onder de aandacht brengt en het designdebat versterkt. Het aandachtspunt is sinds de vorige editie verschoven van het autonome product naar de visie van de ontwerper.

Internationale jury
De winnaar van de Rotterdam designprijs 2009 wordt in de loop van de tentoonstelling door een internationale jury gekozen en wint een vrij te besteden geldbedrag van 15.000 euro.

Meer informatie: www.designprijs.nl

De Rotterdam designprijs 2009 is mede mogelijk gemaakt de Gemeente Rotterdam, dienst Kunst en Cultuur.

Terug