Nieuwsbrief
Zomer 2009
Zomer 2009

Interventie #10 Tobias Putrih & MOS

Tot en met 11 oktober 2009

Foto: Fred Ernst
Foto: Fred Ernst

De uitgangspunten van Interventie #10 zijn Putrih’s interesse in de minimalistische architectuur van uitgeholde ruimtes en architectencollectief MOS’ onderzoek naar stapelstructuren. De installatie weerspiegelt deze interesses. Stukken polystyreen steken door een raster van multiplex en vormen zo een stevige structuur. Zowel de buiten- als de binnenkant is ruw als een baksteen. De binnenkamer kan worden betreden door twee uitgangen aan de zijkanten van de installatie.

Tobias Putrih & MOS
In 1997 behaalde Putrih zijn diploma aan de Academy of Fine Arts in Ljubljana, Slovenië. Hij woont en werkt in New York, Boston en Ljubljana. Hij debuteert in Nederland met zijn installatie voor Museum Boijmans Van Beuningen. MOS bestaat uit een groep ontwerpers en architecten. De twee directeuren, Michael Meredith en Hilary Sample, geven les aan de Harvard University en Yale University naast hun werk in de praktijk.

Interventies
Museum Boijmans Van Beuningen geeft de hedendaagse kunst een prominente positie door presentaties te laten reflecteren op de collectie of het museumgebouw. De afwisseling met bestaande kunst uit de collectie versterkt deze visuele uitspraken waardoor een spanningsveld ontstaat. De interventies scherpen zo het kijken van het publiek en prikkelen de verbeelding. Interventie #10 Tobias Putrih & MOS is te bezichtigen in de route van de collectieopstelling van De Collectie Twee.

Terug